уторак, 18. октобар 2011.

Човек биће на границама светова

Ових дана,имали смо велико задовољство и прилику,да у емисији"Духовници" гледамо и напајамо се живим и плодоносним речима,једног од највећих личности у хришћанству данашњице,Митрополитом Николом Хаџиниколау.
Његова биографија је не само импресивна,већ између редова подугачког списка титула,магистратура и доктората,јасно и недвосмислено читамо поруку: Човек је биће не на граници већ изван границе светова.


Нажалост,код нас,слабо преведен и читан.Ипак,нашла се једна мала збирка његових сабраних беседа у издању Захумско-Херцеговачке Епархије"Човек биће на границама светова"
Надам се и верујем,да ће ови наредни редови,привући пажњу богочежњивих срца да упознају лик и дело овог заиста изванредног човека.

..."Обао је простор Његов,као и космос.Не прав и раван.Не тврд и нефлексибилан.Није линеарна једначина са једним решењем,него бесконачно-димензионалан простор који рађа и истиче слободу твоју.Простор у којем добро престаје бити добро када постоји најбоље.Атмосфера у којој се слама нижа слобода избора.Ту слобода није да изабереш оно што ти се нуди,него да у атмосфери веома доброг непрестано ствараш најбоље."

Емисију"Духовници" са Митрополитом Николом,пожете преузети овде:

http://www.mediafire...7xulz2riwlw3666
http://www.mediafire...fpfjeu2cmz6ucgc
http://www.mediafire...9nde98osivvcn49
http://www.mediafire...7qtck15vi0mmvp3
http://www.mediafire...qxm4nx8hxfy1sti




Нема коментара:

Постави коментар